Een mooie groene en bloeiende tuin wie droomt daar nou niet van? Maar hoe moet je alles onderhouden en hoe vaak moet je planten water geven buiten? Daar leggen we je graag wat meer over uit. Als het namelijk warm is dan moet je je tuin van voldoende water voorzien. Als je iedere dag een klein beetje water gaat geven dan is dat niet genoeg. Waarom niet, omdat het water dan de dieper gelegen wortels nog steeds niet kan bereiken. Het is daarom beter om de tuin dan één tot twee keer in de week veel water te geven. Het is dan ook beter om de tuin dan bijvoorbeeld een uur water te geven dan elke dag maar even kort. 

Extreme droogte en planten buiten water geven

Het klimaat is aan het veranderen en het kan extreem droog zijn buiten. Als het dan echt een extreme zomer is dan is het beter om drie keer in de week genoeg water te geven. Dit kun je het beste in de avond doen, want overdag zal de zon het water verdampen. Daarnaast is er dan ook kans dat het blad gaat verbranden en dat wil je niet. Je zou om de planten een klein geultje kunnen graven, zodat het water niet zo snel weg zal lopen. Je zorgt er dan voor dat het water echt bij de plant blijft en daar de grond in kan trekken. 

Planten buiten in de pot water geven

Als je planten of bomen in een pot of kuip buiten hebt staan dan hebben deze meer water nodig. Hoe vaak ze water moeten hebben hangt af van het seizoen, de standplaats en de grootte van de pot. Buitenplanten houden van water en mogen niet te droog staan maar ook niet te nat. Let wel goed op het tijdstip van water geven, want een plant die overdag volop in de zon staat moet je overdag geen water geven omdat alles dan kan verbranden. Wanneer is dan het beste? In de avond als de zon weg is. 

Zelf water geven of bewateren?

Heb jij een border met mooie planten? Dan wil je alles mooi houden en dat kan alleen maar als je het van voldoende water kan voorzien. Dit zou je zelf kunnen doen, bijvoorbeeld met een gieter of met de tuinslag, of je kunt een beregeningsinstallatie aanleggen zodat alles automatisch water krijgt (bijvoorbeeld met één druk op de knop). De beplanting gieten is van groot belang dus besteed er tijd aan en geniet vooral van alle mooie volle planten en potplanten die je hebt. 

Ook binnen houd je het natuurlijk netjes bij want je wil ook dat je kamerplanten er mooi bij staan. Maar vaak geef je de planten binnen eens per week water en als de verwarming aan is kan het wat vaker zijn omdat het dan een stuk warmer is binnen en water e.d. sneller verdampt en alles ook sneller uit zal/kan drogen.   

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *