Heb je wel eens van een overloop regenton gehoord? Hierna wel! Als je namelijk een regenpijp hebt die je direct in de regenton uit laat komen, dan heb je een regenton overloop nodig. Het regenwater wordt op deze manier snel opgevangen in de regenton. Uiteraard is het wel van belang dat deze niet overloopt. Hierdoor is het aan te raden om een overloop set aan te sluiten, waardoor je het overtollige water op een gecontroleerde manier weg kunt laten lopen. Er is een speciale overloop set verkrijgbaar die je hiervoor kunt gebruiken.

Met een overloop regenton water naar de tuin

Op het moment dat de regenton vol zit, moet het water ergens naartoe, bijvoorbeeld naar de tuin. Dit kan dankzij de overloop regenton set. Maar hoe sluit je een overloop aan op de regenton? Het is goed om te weten dat een regenton meestal een opening heeft waar je de overloop set op kunt bevestigen. Deze is afgedicht met een dop welke jij kunt verwijderen vanuit de binnenzijde van de regenton. Mocht de regenton geen opening hebben, dan kan je gemakkelijk zelf een aansluiting maken ongeveer 5 centimeter onder het deksel. Boor een gat zo groot als het schroefdraad van je koppelstuk, welke je door de opening haalt en vervolgens bevestigt aan de binnenkant.

Loopt je regenton over?

Het kan zijn dat jij een houten regenton hebt welke overloopt. Dit is erg vervelend. Alleen hier al om is een overloop regenton set een goede keuze. Sommige mensen noemen het ook wel een vulautomaat of een automatische vuller. Dit vanwege het feit dat je het regenwater later nog eens kunt gebruiken om de planten water te geven. Een voordeel van een overloop regenton is dan dus ook dat het veel vlotter werkt dan wanneer je iedere keer binnen jouw gieter moet vullen met water. Daarnaast is het een mooie automaat die je in je tuin kunt plaatsen, aangezien een regenton ook bijdraagt aan de duurzaamheid en een beter klimaat. Kortom, het levert niet alleen jou zelf voordelen op maar je draagt ook nog eens een steentje bij aan een betere wereld.

De voordelen en nadelen van een overloop regenton

Een overloop regenton kent zowel zijn voor- als nadelen. Wat zijn deze precies en wanneer is deze het best geschikt?

Voordelen

  • Erg duurzaam
  • Er kan meer water mee opgevangen worden vergeleken met een normale regenton
  • Er zijn geen hulpstukken voor nodig

Nadelen

  • Hij kan niet heel goed tegen wind, waardoor in dit geval de kans op lekker aanwezig is
  • Je moet de ton relatief vaak legen
  • Niet altijd betrouwbaar