Wil jij graag een druppelslang bestellen, maar weet je niet precies welk type of welk merk het beste aansluit op jouw wensen? Laat je dan goed informeren door een expert. In de tussentijd geven wij je alvast onze top 3 druppelslangen mee. Zo nu en dan zijn producten in de aanbieding.

1

Kinzo

 • Lengte: 15 meter
 • UV-bestendig en wintervast
 • Maximumdruk: ca. 4 bar

2

Meisterhome

 • Lengte: 15 meter
 • PVC
 • Inclusief 25 hulpstukken

3

Merkloos

 • Lengte: 15 meter
 • Inclusief 2 universele koppelingen

De voordelen en nadelen van een druppelslang

Een druppelslang kent zowel zijn voor- als nadelen. Wat zijn deze precies en wanneer is een druppelslang het best geschikt?

Voordelen

 • Goed geschikt om individuele planten water mee te geven
 • Geschikt voor hellingen (kies in dit geval voor een druk gecompenseerde slang)
 • Doelgericht
 • Weinig waterverspilling

Nadelen

 • Nauwkeurig afstellen is van belang
 • Kalk kan zorgen voor het ontstoppen van het geïntegreerde druppelelement
 • Bij een ondergrondse aanleg is het systeem naderhand lastiger aan te passen

Welke soort druppelslang heb je nodig?

Heb je jouw oog laten vallen op een ondergrondse druppelslang voor het gazon, dan heb je de keuze uit een druk gecompenseerde en een druk gereguleerde slang. Het verschil zit hem in de afgifte van water. Zo neemt de druk bij de druk gereguleerde slang af zodra de slang langer wordt. De slang zal hierdoor aan het begin wat meer water afgeven dan aan het einde. Een ander aspect dat hier invloed op heeft is hoogteverschil. Naast de druk gereguleerde slang, heb je ook de druk gecompenseerde slang. Bij dit type slang heeft de druk geen invloed op de waterafgifte. Deze is dus over de gehele slang gelijk. 

Heb je een lange druppelslang nodig of ben je in het bezit van een tuin met flink wat hoogteverschil, dan is een drukcompenserende slang de beste keuze. In alle andere gevallen kan je beter kiezen voor een drukregulerende slang.

Hoe werkt een druppelslang?

Wellicht dat je wel eens van een druppelslang hebt gehoord. Een druppelslang is een PE-leiding welke op vaste afstand een geïntegreerd druppelelement heeft. Deze is bij het produceren van de leiding ingebracht. Als de leiding wordt afgekoeld worden er namelijk twee gaatjes geponst bij de druppelaar welke ervoor zorgen dat het water eruit kan. Er wordt in dit geval gesproken over een dripper afstand, deze is doorgaans 30 of 33 centimeter.

Een drukgereguleerde druppelslang druppelt op of onder de grond en sproeit dus geen water door de lucht. Een voordeel hiervan is dat het water zo direct bij de wortels van de planten en bomen terecht komt en er daarnaast nauwelijks sprake is van waterverspilling. De juiste hoeveelheid water wordt bepaald en beïnvloed door een soort klein membraan, deze laat de aangegeven hoeveelheid water door.

“Ik heb onlangs de Meisterhome druppelslang gebruikt en ik ben zeer tevreden over zijn prestaties en gebruiksgemak. Deze druppelslang heeft mijn planten op een efficiënte en doeltreffende manier van water voorzien. Hij levert een gelijkmatige en gecontroleerde waterafgifte rechtstreeks aan de wortels van mijn planten en zorgt voor een efficiënte bewatering zonder verspilling van water. Ik merkte dat mijn planten gezonder en sterker werden dankzij de regelmatige en gerichte watergift van de druppelslang. Als je op zoek bent naar een handige en effectieve manier om je planten van water te voorzien, dan is de Meisterhome druppelslang een uitstekende keuze”. Doortje, Zierikzee

Ondergrondse en bovengrondse druppelslangen

Slangen kunnen altijd bovengronds geplaatst worden, maar het kan zijn dat jij er de voorkeur aan geeft een druppelslang ondergronds te plaatsen. Let er hierbij wel op dat de slang bestand is tegen de wortels die hij tegen kan komen. Het voordeel van een ondergrondse druppelslang is dat het water niet kan verdampen en dat de slang niet zichtbaar is. Het nadeel is dat je deze beslissing het beste kan nemen voordat je begint met het aanleggen van de tuin, om eventuele schade of ongemakkelijkheden naderhand te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een druppelslang?

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een druppelslang?

Kan ik een druppelslang gebruiken met een timer of een automatisch irrigatiesysteem?

Hoeveel water levert een druppelslang aan mijn planten?

Hoe moet ik een druppelslang opslaan tijdens de wintermaanden?

Kan ik een druppelslang hergebruiken voor het volgende groeiseizoen?