Waarom zou je kiezen voor een dubbel buitenkraantje in plaats van een normale buitenkraan? Eigenlijk heel simpel – omdat je een kraan op één moment voor meerdere doeleinden wilt gebruiken. Hierbij kan je denken aan het bewateren van de tuin en het schoonmaken van de auto of het vullen van het zwembadje in de zomer. Heb je een enkele buitenkraan, maar wil je deze toch voor meerdere zaken op hetzelfde moment gebruiken dan zou je kunnen denken aan het plaatsen van twee soorten opzetstukjes op de buitenkraan. Nadeel is wel dat je in voorgaand geval continue moet wisselen. Om dit probleem op te lossen, kan je dus kiezen voor een dubbele buitenkraan. Ideaal, aangezien je nu tegelijkertijd zowel met de tuinslang, als met de cirkelsproeier de tuin water kunt geven. Alles vanuit één punt.

Volop keuze buitenkranen

Je hebt vele soorten buitenkranen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je een vorstvrije buitenkraan, een normale buitenkraan maar dus ook een dubbele buitenkraan. Het grote voordeel van een dubbele kraan is dat je er twee accessoires op aan kunt sluiten. Op deze manier kan je dus gemakkelijk tijd besparen. Behoefte aan nog meer gemak? Plaats een standaard voor alle accessoires op de buiten kraan zodat je altijd alles bij de hand hebt. 

Wil je een duurzame keuze maken, kies dan voor een dubbele buitenkraan met vorstbeveiliging. Oftewel, een vorstvrije buitenkraan. Dit is een kraan die in de winter gewoon aangesloten kan blijven en dus tegen vorst kan. Op deze manier kan je het hele jaar gebruik maken van jouw dubbele buitenkraan.

De voordelen en nadelen van een dubbele buitenkraan

Een dubbele buitenkraan kent zowel zijn voor- als nadelen. Wat zijn deze precies en wanneer is een dubbele buitenkraan het best geschikt?

Voordelen

  • Je kunt de kraan op hetzelfde moment voor twee verschillende doelen gebruiken
  • De aansluiting is hetzelfde als die voor een normale buitenkraan

Nadelen

  • Het is duurder dan een normale/enkele buitenkraan
  • Een dubbele buitenkraan heeft iets meer ruimte nodig dan een normale/enkele buitenkraan

Dubbele buitenkraan kiezen

Als je een dubbele buitenkraan nodig hebt, is het tegenwoordig heel makkelijk om online een keuze te maken. Kan je niet vinden wat je in gedachte had, zoek dan ook eens op de termen tapkraan, gevelkraan of stopkraan. Wedden dat jij een dubbele buitenkraan gaat vinden die perfect aansluit op jouw wensen?