Het gebruik van een regenton zorgt voor erg veel voordelen. Zo kan je dankzij een waterton kraanwater besparen en kan het een mooie plaats innemen in de tuin. Een ander groot voordeel is dat regenwater welke wordt opgevangen van nature erg zacht en schoon is omdat het geen kalk bevat. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat planten het veel beter zullen doen op water dat geen kalk bevat. Het is dus veel voedzamer voor planten. Tenslotte kan je regenwater dat je hebt opgevangen ook gebruiken om te wassen en om schoon mee te maken. Bijkomend voordeel – er komen door het gebruik van dit water geen kalkstrepen op je auto of ramen.

1

Harcostar

 • 227 liter
 • Kunststof
 • Weer- en vorstbestendig

2

Harcostar

 • 100 liter
 • Kunststof
 • Betaalbaar

3

Harcostar

 • 227 liter
 • Kunststof
 • Inclusief kraan, standaard en vulautomaat

Waarom een regenton gebruiken? 

Een regenton of watertonnen kom je in steeds meer tuinen tegen. Mensen kiezen er bewust voor en weten dat het erg duurzaam is. Het hele jaar door vang je namelijk regenwater op welke je voor verschillende doeleinden kunt (her)gebruiken. Hierdoor heb je dus geen kraanwater nodig en kan je hier gemakkelijk op bezuinigen.

Daarnaast heb je volop keuze. Je kunt denken aan diverse modellen en designs, waaronder een platte regenton, een regenton met plantenbak of een regenton met kraan. Het volume is bij jouw keuze ook van groot belang. Regenwater zal sneller op zijn dan je denkt, dus een ton met veel volume is zeker aan te raden (zeker als je een grote tuin hebt welke veel water nodig heeft). Ook kun je kijken naar het materiaal waar de regenton van is gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor materiaal welke een lange tijd meegaat. Tenslotte is het aan te raden om voor een regenton met kraantje te kiezen, zodat je het water er als het ware uit kunt tappen. Ideaal wanneer je jouw gieter wilt vullen.

De voordelen en nadelen van een regenton

Een regenton kent zowel zijn voor- als nadelen. Wat zijn deze precies en wanneer is een regenton het best geschikt?

Voordelen

 • Water uit de regenton is gratis
 • Doordat het water in de ton wordt opgeslagen, kan je je voorbereiden op onvoorziene omstandigheden
 • Regenwater (oftewel water zonder kalk) is beter voor de planten
 • Het is goed voor het milieu

Nadelen

 • In het geval van een houten regenton kan deze gaan werken en eventueel scheuren
 • Vol = vol
 • Een kunststof regenton kan verkleuren in de zon
 • Het is niet volkomen onderhoudsloos, eenmaal per jaar schoonmaken is aan te raden

“Ik heb onlangs de Harcostar regenton aangeschaft en ik ben zeer tevreden met mijn aankoop. Als iemand die milieubewust is en graag water wil besparen, was ik op zoek naar een regenton van goede kwaliteit, en de Harcostar Regenton heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Het is een efficiënte en duurzame oplossing voor het opvangen en benutten van regenwater. De kwaliteit van de regenton, de gebruiksvriendelijke functionaliteit en het ruimtebesparende ontwerp maken het een uitstekende keuze voor iedereen die graag water wil besparen en milieubewust wil zijn. Ik kan de Harcostar Regenton ten zeerste aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte regenwateroplossing voor hun tuin”. Danny, Den Helder

Regenton kiezen

Ben je op zoek naar een regen ton dan kan je kiezen uit diverse formaten, groot of klein. Zo kan een kleine, smalle of vlakke regenton een optie zijn wanneer je niet zo’n grote tuin hebt. Een regenton kopen heb je zo gedaan, maar je moet wel weten wat je wilt – wil je er een van hout, van kunststof of van plastic? Wil je een moderne, een die smal is of liever een vierkante? Moet hij op het balkon passen of tegen een grote muur? Ga voor die specifieke regenwaterton die aan al jouw wensen voldoet. Online bestellen gaat tegenwoordig heel makkelijk, wie weet kom je nog een goede aanbieding tegen! Lastig om een keuze te maken? Hieronder lichten wij onze top 3 uit, wie weet kan het helpen bij het doen van jouw aankoop. Liever ons complete assortiment ontdekken?

Veelgestelde vragen

Het gebruik van een regenton heeft verschillende voordelen. Ten eerste helpt het bij het verminderen van het waterverbruik, vooral tijdens droge periodes of in gebieden waar water schaars is. Ten tweede kan regenwater gunstig zijn voor planten, omdat het vrij is van chemicaliën zoals chloor die vaak in leidingwater voorkomen. Bovendien kan het gebruik van regenwater in plaats van leidingwater bijdragen aan het verminderen van waterrekeningen.

Over het algemeen wordt het niet aanbevolen om regenwater uit een regenton te drinken, omdat het niet wordt behandeld of gefilterd. Regenwater kan verontreinigingen bevatten die van het dak of de regenpijp afspoelen, zoals bladeren, stof en andere deeltjes. Het is het veiligst om regenwater uit een regenton alleen te gebruiken voor niet-potabele doeleinden, zoals tuinirrigatie.

Het installatieproces voor een regenton kan variëren, afhankelijk van het specifieke model en de instructies van de fabrikant. Over het algemeen omvat de installatie het positioneren van de regenton nabij een regenpijp, het aansluiten van een afvoerpijp van de regenpijp naar de regenton en het zorgen voor een stevige basis voor de regenton. Het is raadzaam om de installatie-instructies te volgen die bij de regenton worden geleverd of professionele hulp in te schakelen als je niet zeker bent van het proces.

Het onderhoud van een regenton is relatief eenvoudig. Regelmatig schoonmaken van de regenton en het verwijderen van bladeren of ander vuil voorkomt verstoppingen en mogelijke geurproblemen. Tijdens de wintermaanden moet je ervoor zorgen dat de regenton leeg is om bevriezing te voorkomen en eventueel de regenton afdekken of opbergen.